{jcomments off} 
A Község Önkormányzat elhatározta, hogy az épületet hasznosítja közösségi célokra. A jövő évtől kezdve itt működik a körjegyzőség és a meglévő nagy térbe “életet lehel”: helyet biztosít állandó kiállítás számára a természeti környezetünk bemutatásával, helytörténet feltárásával és bemutatásával és hagyományos használati eszközök és szokások összegyűjtésével. Ezek mellet a könyvtár a község másik épületébe költözik át.

Az Önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a közösségi élet, összetartozás erősítésére, melyet rendezvények szervezésével, kiállítások bemutatásával hoz létre. A projekt megvalósításával erősíti a helyi néprajzi, kulturális hagyományok illetve természeti értékek minél szélesebb körben történő bemutatását. Ilyen bemutató hely még nem volt a településen, mely új lehetőséget jelent a település és a értékeinek bemutatására.

A megújulás során a következő munkálatok tervezzük elvégezni:
Belső udvar rendezése és zúzott aszfalt burkolata
Bejárati előtető újraépítése, biztosítva az épület részleges akadálymentesítését
Homlokzati nyílászárók cseréje
Fűtés korszerűsítés: kondenzációs kazán és lapradiátorok (és melegvíz ellátás)
Elektromos hálózat újraépítése, korszerű világítótestekkel, gyengeáramú hálózattal
Belső glettelés és festés

Ezzel kapcsolatban az Önkormányzat a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium Leader program keretében "Fenntartható érték- és örökségvédelem" (1 021 914) célterületére pályázatot nyújt be.

A jelenlegi buszmegállók kimondottan rossz állapotban vannak mindegyik településrészen, így az Önkormányzat tervezi ezeknek az átépítését.

Ezzel kapcsolatban kiváncsian várjuk a lakosok véleményét és javaslatait. Két vázlat készült a kialakításra

A meglévő kastélyban működik a bolt, kocsma és az orvosi rendelő. A meglévő épület elég rossz műszaki állapotban van. Felújítása nem oldható meg gazdaságosan, Így hosszabb távon egy újabb épület (együttes) építése válik szükségessé...